Harmónia Futás

A Harmónia Futás céljaSri Chinmoy Harmónia Futás

A Harmónia Futás egy fáklyás futás, melynek fő üzenete a belső és külső béke megteremtése, egy jobb, békésebb világ alapjainak megteremtése.

A rendezvény ezen célkitűzésével számtalan gyermek szívébe segít elültetni a béke álmát, segít erősíteni a béke és összetartozás érzését.

“A ma gyermekén múlik a holnap jövője. Beszélhetünk tökéletességről, azonban ez a tökéletesség csak a gyermekektől jöhet, a gyermek szívéből és a gyermek álmaiból.”
– Sri Chinmoy

A Harmónia Futás mögött az inspiráció a békeálmodó Sri Chinmoy

A Harmónia Futás mögött az inspiráció Sri Chinmoy békefilozófus, akinek legfőbb üzenete a szeretet, béke és egység volt.

Tanítása szerint a béke az emberi szívekben kezdődik, és onnan terjed ki a világra. Sportolóként, filozófusként, zenészként, képzőművészként és költőként, egész rendkívüli életművével ugyanezt a szellemiséget képviselte.

Tevékenysége elismeréséül hazánkban megkapta a Pro Cultura Hungarica, és a Magyar Köztársaság Érdemrendje kitüntetéseket.

Magyarországon a Harmónia Futást a Sri Chinmoy Alapítvány szervezi.

 

A Harmónia Futás mottója

“Minden jó szív
Támogatja
A világharmónia ügyét.”

– Sri Chinmoy

1964-es Amerikába érkezése óta Sri Chinmoy kulturális, humanitárius és spirituális programok széles skáláját indította el minden földrészen. A világbéke céljának szentelt számtalan kreatív felajánlásán kívül globális békekezdeményezései számos nemzet, hit és kultúra képviselőinek millióit érintették meg.

Ezek a projektek azokat az ősi és egyetemes értékeket táplálják egy újfajta módon, amelyek minden nagy kultúra és vallás alapját is képezik. Az egység-szív növekedését táplálva Sri Chinmoy békeprogramjainak számtalan résztvevője hathatós kollektív erőt hozott létre az emberiség jobbítására.

ELISMERŐ SZAVAK SRI CHINMOYHOZ

“Amíg mélyen bennünk nincsen béke, nem remélhetjük, hogy a külső világban béke lesz. Te és én alkotjuk a világot, azzal a rezgéssel, amit a világnak adunk. Ha meg tudjuk idézni a békét, és át tudjuk adni valaki másnak, meglátjuk, hogyan terjed a béke egyik emberről a másikra, majd fokozatosan az egész világra. A világ békéje az egyes emberek tökéletességéből fog létre-jönni. Ha én békés vagyok és te békés vagy, és ő meg ő is békések, automatikusan ránk virrad az egyetemes béke.” – Sri Chinmoy

BÉKE DÉZETEK